Resident

Pepijn Keppel en David van Dartel, november 2023 –

Journalist Pepijn Keppel en fotograaf David van Dartel zijn op dit moment residents in het Atelier aan de Middendijk. Zij werken aan hun project “Herinneringen aan Usquert”.

 

 

Elvira Werkman, november 2022 – maart 2023

Schrijver en journalist Elvira Werkman schreef tijdens haar residency aan de biografie over kunstenaar, drukken en De Ploeg-lid Hendrik Nicolaas Werkman.

[Foto: Michel Poppen]

 

Marten Minkema, december 2017 – april 2018

Vanaf december 2017 tot voorjaar 2018 werkte radiomaker Martin Minkema aan een radiodocumentaire over Groningen als voorland van het antropoceen. Zomer 2020 wordt de documentaire uitgezonden op VPRO radio.

Martine de Wit/DUS architects, september – november 2014

Van september tot november 2014 werkte Martine de Wit van DUS architects aan het ontwerp van het aardappelcafe en met name het ontwerp en de ontwikkeling van het zogenaamde aardappelservies.

Jan van der Ploeg, oktober – december 2013

Kunstenaar Jan van der Ploeg werkte aan een land art werk genaamd Grip, en aan een muurschilderingen in de hoekkamer in het Atelier.  Het werk van Jan wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en werd geopend in september 2014. Klik hier voor meer informatie.

Jan van der Ploeg

Guido Marsille, augustus 2012 – juni 2013

De eerste kunstenaar die werkte vanuit het atelier was de Rotterdammer Guido Marsille. Zijn project heet De Moderne Groninger Stijlkamer en werd gerealiseerd als onderdeel van de tentoonstelling Thuis. Huiskamers van het Hoogeland in het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum. Klik hier voor meer informatie.

06_IMGP2025