Uitnodiging

30/08/2012

We nodigen u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling die onderdeel uitmaakt van het Noorderlicht fotofestival. De opening vindt plaats op vrijdagavond 7 september, om 20:00 uur in de kerk in Jubbega.

Een boerderijtje in de Groningse Noordpolder verbouwen wij tot het Atelier aan de Middendijk. Wij kochten de woning vorig jaar van Jos Nienhuis, een bioloog die zichzelf bij aankoop van het huis in 1980 had afgesloten van water, gas en telefoon. Aan de Middendijk begon hij zijn eigen experiment van energiearm leven.

De Noordpolder wordt nu, dertig jaar later, nog steeds omringd met het cultuurlandschap van borgen, Romaanse kerken, terpdorpen en het werelderfgoed de Wadden. Maar ook met hoogwaardige grootschalige landbouwbedrijven en de Europese computercentrale van Google en de kolencentrale van RWE/Essent. Het Nederlandse platteland verandert snel. Aan de Middendijk geven wij het experiment van Nienhuis een eigentijdse invulling via fotografie, her-ontwerp van het interieur, door te verbouwen en te tuinieren. Ontwerper Guido Marsille is na de zomer de artist-in-residence aan de Middendijk. De tentoonstelling toont een installatie met fotografie van Dirk Jan Visser en het ruimtelijk ontwerp van Marsille, die tezamen de opmaat vormen voor het project de Moderne Groningse Stijlkamer.

Tijd: 20:00 uur

Adres: Kerk van Schurega, Kerklaan 3 8411zg Jubbega

Atelier aan de Middendijk & Guido Marsille

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *